HomeWerken en leren

Werken en leren

Groen sector

Met Stichting TRI Groei in Groen zijn we ook gespecialiseerd in het opleiden van goed en vakbekwaam personeel in de “groen sector.” TRI Groei in Groen is dé organisatie die jongeren en zij-instromers een mooie carrière biedt in het groene vakgebied. Hier zijn heel veel mogelijkheden. Denk aan aanleg, onderhoud, ontwerpen en de internationale zeer gewilde ETW opleiding.
Als stichting werken wij intensief samen met scholen en het bedrijfsleven.

Junior Landmeter

MBO OPLEIDINGEN BIJ InwinExperts

Leren bij InwinExperts gaat volgens de: “Beroeps Begeleidende Leerweg”, bekend onder de afkorting: BBL.

Kies je voor een opleiding via BBL, dan ga je één dag in de week naar de opleiding Landmeetkunde voor het theoretische deel. De rest van de week, vier dagen dus, werk en leer je in de praktijk via InwinExperts, bij een opdrachtgever waar je meeloopt en meewerkt in de praktijk.

Je gaat een gratis opleiding volgen in een technische richting. Daarbij bieden wij je extra training aan in het trainingscentrum. Je gaat je ontwikkelen tot Junior Landmeter, Aspirant landmeter, Landmeetkundige of GIS-specialist. Als Landmeetkundige rond je je opleiding af met een Staatserkend MBO diploma Landmeetkunde. Je gaat 4 of 5 dagen werken en 1 dag van 9:00u tot 15:30u of een middagavond van 15:30 tot 21:00 naar school. Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 uur van de opleiding investeer je in jezelf).

Theorie in erkende MBO opleiding, praktijk bij InwinExperts
InwinExperts is een werk- en leerbedrijf in de inwintechniek, mooie leerwerkplekken bij bekende leerbedrijven voor jongeren en zij-instromers die vooruit willen en in hun toekomst willen investeren.

~ Een betaalde (leer)baan
~ Gratis opleiding Junior Landmeter, Aspirant Landmeter en Landmeetkundige (MBO)
~ Extra verdieping en verbreding met InwinExperts Programma
~ Werken en leren aan interessante projecten bij bekende bedrijven


Landmeetkunde en Geo-Informatica
Vroeger was een Landmeter alleen buiten aan het meten. Hij kreeg zijn meetgegevens aangeleverd en leverde aan het eind van de dag de data van de metingen af. Tegenwoordig (in veel gevallen) bereidt de Landmeter zijn meting zelf voor en verwerkt tot zekere hoogte zijn data. Dus de Landmeter houdt zich niet alleen bezig met Landmeten, maar ook met Geo-Informatica. Daarom is in de opleiding ook een groot deel Geo-informatica aanwezig.

Wat kan je doen in de landmeetkunde?
Landmeetkunde is overal, bijna alles wat wordt gebouwd moet worden uitgezet, maar ook weer worden ingemeten. Dit doen we om ervoor te zorgen dat we exact weten welke objecten (gebouwen, parkeerplaatsen, lantaarnpalen, bankjes, wegen enzovoort) er in de buitenruimte staan. Deze moeten beheerd, onderhouden of vervangen worden. Kennis van de exacte locatie is erg belangrijk om de omgeving overzichtelijk te houden en te weten wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud. De toepassing van de Landmeetkunde gebeurd in diverse sectoren. Denk hieraan de overheid (Provincies, Gemeenten en Waterschappen), de Infra, Civiel, Rail, industrie en in de bouw. De mogelijkheden van toepassing zijn breed en veelzijdig.

 

Praktijkvoorbeeld
Het waterschap moet een dijk versterken, om ons te beschermen tegen het stijgende water. Er komt een nieuw ontwerp van dit plan, om dat te kunnen doen is het nodig om een goed beeld te verkrijgen van de omgeving, dit doe je door op locatie de dijk in te meten. Je gaat met een ervaren landmeter het veld in om nauwkeurig de locatie in kaart te brengen en zo draag je eraan bij Nederland weer een stukje veiliger te maken!

Wat ga je leren in de opleiding landmeetkunde?
Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe een zelfstandig landmeetkundige zijn/haar werk uitvoert.

Het gaat om het voorbereiden van metingen. Inwinnen van de data en het verwerken daarvan.

In het dagelijkse werk krijg je te maken met het inwinnen van data met waterpasinstrument, Total Station, GPS en 3D Laserscannen of middels Lidar (laser) technologie. In de opleiding leer je werken met de landmeetkundige apparatuur, maar ook leer je de achtergronden, werking, proces, beïnvloedingen en nauwkeurigheden. We leiden niet op tot dronepiloot, maar wel de techniek, het proces en wat je allemaal kunt meten met een drone. Zodat je als Landmeter weet, wanneer kan ik het beste een drone inschakelen.

Ook leer je aan de hand van praktijkcasussen projecten voorbereiden, uitvoeren, evalueren en te reflecteren.

Uiteraard leer je ook om deze ingewonnen data om te zetten tot informatie in verschillende software applicaties.

Wat ga je worden?
De opleidingen in inwin technologie brengen je tot functies als Landmeetkundige, data specialist of GIS specialist.

Info

© 2024 · Banenpunt.nl